SNOW FOR MICROSOFT GEEFT JE HET OVERZICHT OVER JE LICENTIES TERUG

ictvision-snow-for-microsoft-geeft-je-het-overzicht-over-je-licenties-terug.jpg

Voor veel organisaties is Microsoft de softwareleverancier waar het meeste geld aan uit wordt gegeven. Bovendien zit je direct vast aan een licentie als je die koopt, ook al heb je hem misschien maar een maand nodig. Met Snow for Microsoft kan dit allemaal een stuk goedkoper.

“Met Snow for Microsoft kun je licenties voor één prijs kopen”, vertelt Thomas Colen van ICT Vision. ICT Vision biedt momenteel als enige partij in Nederland Snow for Microsoft aan. “Het is verder erg schaalbaar. Je kunt een Microsoft-licentie dus ook na een maand weer opzeggen, mocht dat nodig zijn.”

Overzicht

Het platform biedt alleen inzicht rin de producten van Microsoft, maar dan wel voor alles van deze softwareleverancier. Denk dus aan Office, maar ook aan de clouddiensten en e-mail. “Verder is direct inzichtelijk wat de licentiestatus is binnen het bedrijf.”

Dat is handig, want door de vele licenties voor alle apparaten binnen een bedrijf is het overzicht snel verloren. Daardoor betaal je voor software die bijvoorbeeld niet gebruikt wordt. Ook heb je kans dat je naheffingen moet betalen, omdat er meer geïnstalleerd is dan waar je voor betaald.

Daar kan Snow voor Microsoft goed bij helpen. ICT Vision maakt het namelijk mogelijk om rapportages te krijgen over het gebruik van de licenties. Zo zie je het direct als een licentie niet gebruikt wordt en kun je deze per direct stopzetten. Daardoor kun je een hoop geld besparen.

“Dat betekent wel dat er agents uitgerold moeten worden voor iedere klant”, aldus Colen. “Deze agents rapporteren naar een centrale plek toe, wat betekent dat er data het bedrijf uit gestuurd wordt. Maar we hebben er voor gezorgd dat er verder niets met die data gebeurd. Bovendien is de data niet privacygevoelig.”

De agents moeten op de werkplekken en de servers geïnstalleerd worden. “De agents verzamelen namelijk de data.”

Bespaar kosten

Licentiebeheer kan dus zoveel eenvoudiger dan nu veelal gebeurd. Je kunt eenvoudig het overzicht behouden, kosten besparen en beslissingen maken op objectieve informatie. En dat is voor ieder bedrijf, groot en klein, een gigantisch pluspunt.

Ben je nieuwsgierig naar wat Snow for Microsoft voor jou kan doen? Neem dan contact met ons op en we beantwoorden graag je vragen!

Joost Kamphuis